Täna saab alguse takistussõidu Rahvuste Karika 108. hooaeg

Täna saab Araabia Ühendemiraatides alguse FEI Nations Cup Jumping (Rahvuste Karikas takistussõidus) 108. hooaeg, mis jätkub koheselt homme teise etapiga Ameerika Ühendriikides ning leiab lõpplahenduse 1. oktoobril juba traditsiooniks kujunenult Barcelonas. Võitu asuvad kaitsma sakslased.

Takistussõidu Rahvuste Karika tänavune formaat ei erine viimastest aastatest. Neljas erinevas liigas toimuvad kvalifikatsioonietapid ja nendeks liigadeks on Araabia (üks etapp), Põhja- ning Kesk-Ameerika ja Kariibid (kolm etappi) ning Euroopa esimene ja teine divisjon. Lisaks pääsevad finaali mitmete muude regioonide nagu näiteks Aasia, Austraalia ja Okeaania, Aafrika ja teiste võistkonnad vastavalt Longines Ranking edetabelile. Finaalis osaleb 18 võistkonda, kusjuures juhul, kui Hispaania koduvõistkonnana ei pääse finaali läbi kvalifikatsioonisüsteemi, saavad nad osaleda wild-cardiga 19nda võistkonnana.

Tänavuse hooaja kaks esimest etappi peetakse juba sel nädalavahetusel, kui täna võisteldakse Emiraatides Al Ain`i ratsakeskuses ja homme Ühendriikides Ocalas. Araabia liiast finaali pääsejad selguvad juba täna, kui kahe pileti eest võistlevad Saudi Araabia, Katar ning Araabia Ühendemiraadid. Neile lisaks on kohal veel kuue riigi koondised. Ühendriikides jagavad punkte El Salvador, Mehiko, Kanada ja Ameerika Ühendriigid.