Tänavused voltižeerimise MK võidud läksid Itaaliasse ja Saksamaale

Möödunud nädalavahetusel peeti Saksamaal Dortmundis toimunud suurvõistluse raames tänavuse voltižeerimise MK-sarja finaal, kust kahe võiduga lahkusid Itaalia sportlased, üks võit jäi Saksamaale.

Naiste arvestuses võttis Dortmundis tiitli itallanna Anna Cavallaro, kes üllatas kohtunikke oma uue vabakavaga, asudes avapäeval võistlust juhtima. Teisel päeval pidasid itallanna närvid vastu ja keskmise hindega 8.654 võttis ta võidu sakslanna Kristina Boe ees, kelle tulemuseks oli 8.534. Kolmaski koht läks naiste arvestuses Itaaliasse, selle saavutas Silvia Stopazzini. Viimane viis aga Itaaliasse teise karikavõidu, mille saavutas pas-de-deux programmis koos Lorenzo Lupacciniga, kus sarnaselt naiste arvestusega jäeti ka seal teine koht sakslastele, seekord paarile Torben Jacobs-Theresa Sophie Bresch.

Meeste programmis õnnestus Saksamaal võit siiski koju jätta. Jannis Drewell oli hindega 8.720 parem šveitslasest Lukas Hepplerist, kelle tulemuseks oli 8.554.

“Voltižeerimine on MK-sarja käigus teinud suure arenguhüppe, ” ütles kokkuvõttes FEI voltižeerimise direktor Bettina de Rham. “Täna on voltižeerimine oluliselt lähemal meie MK põhialadele ehk takistus- ja koolisõidule ning rakendispordile. Kõik MK sarjas osalevad voltižeerijad on kõrgel tasemel, finaali kvalifitseerumine on küllaltki raske, veel enam selle võitmine. Me oleme oma MK sarja ja kõikide selles võistlevate sportlaste üle uhked!”.