Traditsiooniline rakendispordi koolitus toimus tänavu Vaiklas

17.-19. märtsil kogunes Vaiklasse 11 ekipaaži, et osaleda juba traditsioonilisel igakevadisel Gerardus Leijten’i koolitusel. Esmakordselt viidi koolitus läbi sisetingimustes.

Seekordsel koolitusel osales juba vanade tegijate seas ka uusi inimesi, kel on kindel plaan rakendispordis võistlema hakata. Leijten’i koolitustel on alati esikohal hobusega hea kontakti saavutamine ning hoidmine ja ratsastus. Nii oli see ka seekord, kui kahel päeval keskenduti hobuse toimima saamisele ja koolisõidu harjutustele, viimasel päeval sõideti koonusrada.

„Gerard aitas mul hobused paremini toimima saada ja sain väga palju abi ning kasulikke nippe. Iga kord peale seda koolitust on mul kahju, et Gerard ainult kord aastas Eestis treeninglaagreid annab, sest tegelikult on meil väga suur puudus kogenud rakendispordi treenerist,“ muljetas koolituse järgselt mitmekordne Eesti meister Riina Rõa.

Gerard Leijten õpilastega. Foto: erakogu

Eesti Ratsaspordi Liidu rakendispordi mänedžer Marko Villemson, kes muide eelmisel nädalal läbis edukalt FEI rakendisspordi kohtuniku ja rajameistri koolitused, kinnitas samuti, et nii koolitaja kui osalejate emotsioonid olid väga positiivsed. „Vaikla sisetingimused sobisid koolituse jaoks suurepäraselt ja Gerardi arvates võiks seal väga edukalt rakendi sisevõistlusi pidada,“ kiitis Villemson koolituspaika. Tema sõnul andis Leijten endast järjekordselt 100%, et kõik saaksid abi oma muredele ja vastused oma küsimustele. Kuna kogu grupp ööbis ühes kohas, siis käisid erakonsultatsioonid hiliste öötundideni välja. „Rääkisime Gerardiga ka erinevatest koostöövõimalustest tulevikus ja jõudsime mõnede oluliste põhimõtteliste kokkulepeteni. Meie sportlaste jaoks tähendab see head võimalust saada osa maailmatunnustatud rakendisportlase ja koolitaja kogemusest ka tulevikus ja abi suurvõistluste ettevalmistusel“ lisas Villemson.

Fotod: Riina Rõa

Kohe peale Vaikla koolitust osales kolm meie sportlast ka rakendikoolitusel Leedus, kus saadi õpetust Weronika Kwiateki käe all. Kwiatek keskendus eelkõige hobuse jõulisele edasiliikumisele ja väga palju harjutati traavipikendusi. Kokku osales koolitusel ca 12 ekipaaži Balti riikidest.

Oma oskused saavad koolitatud sportlased proovile panna juba peagi Leedus, kui mai keskel toimub Leedus CAI1*/2*/3* võistlus.