U25 takistussõidu vanuseklassi valitseb endiselt Linda Randpere

Laupäeval, 22. aprillil selgusid takistussõidu sisemeistrivõistluste medalistid U25 vanuseklassis. Kuldmedali võitis valitsev U25 takistussõidu Eesti meister Linda Randpere (Jakoch RSK) hobusel Cash Free.

Parimad selgitati juba traditsiooniliselt kahevoorulise võistluse tulemusena. Esimese vooru parkuuris tuli kõige enam eksimusi teisel takistusel, milleks oli veidi ebamugavas kohas olev lattaed. Vigu tehti sagedasti ka viimasel takistusel. Teise vooru pääses kokku hüppama 10 võistlejat, neist kõik noored neiud.

Teisena startinud Britt Nigul (Tondi RSK, treener Rein Pill) ja Sacramento tegid kiire ja ilusa sõidu ning läksid juhtima. Kohe nende järel läksid rajale Monika Varter (Tondi RSK, treener Tiit Kivisild) ja Hilfiger, kes tegid küll puhta soorituse, kuid jäid ajaliselt napilt alla Nigul-Sacramentole. Linda Randpere (treener Riina Pill) oli viies startija. Cash Freel oli sees hea hoog ja finišisse jõuti lausa lennates, olles rohkem kui 3 sekundit kiiremad seni juhtinud Nigulist. Viimase puhta soorituse teises voorus tegi Olesja Mironjuk (Tartumaa RSK) hobusel Loretta, kes jäi proksmedali kohast ilma vaid 2 sajandiksekundiga.

Takistussõidu U25 vanuseklassi sisemeistrivõistluste medalikolmik: Britt Nigul (hõbe), Linda Randpere (kuld), Monika Varter (pronks). Foto: Celin Lannusalu

Võiks öelda, et kuldmedal tuli Randpere jaoks kui pauk luuavarrest, sest oma võidu üle oli ta väga üllatunud. „Ma polnud tegelikult üldse kindel, et tulen siia võistlema, sest mu hobune pole seda kõrgust eriti palju hüpanud. Rada oli hea, mõned rasked pöörded vaid olid, mis nõuavad head kontrolli hobuse üle. Närvis ei olnud, sest ma üldse ei oodanud seda võitu,“ rääkis Randpere. Cash Freega on ta koos töötanud umbes aasta aega ja sportlane kiidab hobust just tema püüdlikkuse ja hea iseloomu tõttu.

Pühapäeval jagatakse Ruilas välja viimane komplekt takistussõidu sisemeistrivõistluste medaleid ja seda lasteklassis.

Tulemused