Urmas Raag ja Ibelle Poznani kõrgtasemelise Grand Prix seitsmendad

Pärast möödunud nädalavahetusel Sopotis CSIO5* tasemega võistlusel EM-normatiivi täitmist jätkas Urmas Raag võistlemist Poolast, kus sel nädalal osales hobusega Ibelle van de Grote Haart Poznani CSI4* Grand Prix ümberhüpetel, naastes sealt seitsmenda kohaga.

Kuigi Poznanis ei võistelnud maailma absoluutne eliit, oli Grand Prix sellele vaatamata kõrge arvestades võistluse taset CSI4* ja takistuste kõrgust 160cm. Võistluse korraldaja ning samas ka rajameister Symon Tarant oli ehitanud 13 takistusega raja, kus tuli sooritada 16 hüpet. 100 000 eurost auhinnaraha asus jagama 47 võistluspaari, kellest ümberhüpetele pääses kümme. Urmas Raag ja Ibelle van de Grote Haart asusid ümberhüpete starti neljandatena.

Enne Raagi etteastet oli esimesena teinud rahuliku nulli hollandlane Hendrik-Jan Schuttert ja rahuliku nelja sakslane Michael Kölz, juhtis aga reedesegi suure sõidu võitnud Itaalia takistussõitja Juan Carlos Garcia hobusega Gitano v Berkenbroeck. Raag ja Ibelle tegid kiire sõidu, kuid paraku tuli maha teiseks takistuseks olnud kahese süsteemi esimene element, mis sai saatuslikuks mitmetele teistelegi. Raag oli Garciaga samas sekundis ja edestas järgnevate aegu pea kolmega.

Kokkuvõttes tehti ümberhüpetel kuus puhast sooritust ja Raag pidi leppima seitsmenda, kuid arvestades GP tased, igati auväärse kohaga, mis tõi endaga kaasa enam, kui 4000 eurose auhinnaraha ja hulgaliselt punkte maailma reitingusse. Garcia aega keegi lüüa ei suutnudki ja nii võttis Kolumbia juurtega Itaalia takistussõitja lisaks reedesele võidule ka suurima auhinna põhisõidus. Garciale jõudis ülilähedale viimasena startinud šveitslane Edwin Smits hobusega Rouge Pierreville, kaotades võitjale vaid kaks sajandikku. Kolmas oli belglane Thierry Goffinet hobusega Artuur JH Z.

Lisaks Grand Prix`le saavutas Raag samal turniiril Ibellega neljapäeval kõrgusel 145cm 12. auhinnalise koha, mis samuti andis punkte Longines Ranking edetabelisse.

Kõik Poznani tulemused leiate aadressilt