Urmas Raag täitis Sopotis EM-i ja MM-i kvalifikatsiooni

Augustis toimuvad Rootsis Göteborgis Euroopa meistrivõistlused ratsaspordis, kuhu on Eesti ratsutajatest kvalifitseerunud kokku 4 sportlast: Dina Ellermann, Rein Pill, Gunnar Klettenberg ja nüüd ka Urmas Raag, kes täitis vajaliku normi Poolas Sopotis  CSIO5* taseme võistlusel hobusega Ibelle van de Grote Haart.

Raagi ja Ibelle parimaks kohaks jäi Sopoti võistluse laupäevases 160 cm kõrguses suure ringi puhtus-kiirus parkuuris 17. koht, jäädes napilt auhinnaliselt kohalt välja. Paar tegi ilusa sõidu ja lõpetas karistuspunktideta, 52 kahest osavõitjast suutis raja puhtalt läbida kokku 18 sportlast.

EM-i normi täitis paar aga tegelikult Rahvuste Karika võistlusklassi esimeses voorus kõrgusel 160 cm, läbides raja 2 karistuspunktiga ületatud normiaja eest. Raag täitis sama tulemusega ka MM-i normi, kuhu kvalifitseerus nädal tagasi ka Rein Pill.

EM-le plaanib lisaks Raagile minna ka Dina Ellermann, Pill ja Klettenberg hetkeseisuga Göteborgi tiitlivõistlusel ei osale. MM ehk FEI World Equestrian Games™ toimuvad aga 2018. aastal Ameerika Ühendriikides Tryonis.

Sopoti tulemused