Uskumatu, kuid tõsi: Andrew Nicholson võitis esmakordselt Badmintonis

Kolmevõistluse eliitsari FEI Classics jätkus möödunud nädalavahetusel Inglismaal Badmintonis, kus rikkalikult erinevaid suurvõistlusi ja tiitleid võitnud uusmeremaalane Andrew Nicholson võttis 17aastase Nereoga oma elu esimese võidu vast maailma legendaarseimal kolmevõistlusel.

Tänavune Badminton oli põnevam, kui viimaste aastate kolmevõistluste suurturniiridele omane. Liider vahetus pärast iga ala. Koolisõidus asus juhtima austraallane Christopher Burton hobusega Graf Liberty, tehes tulemuseks külaltki fantastilised 32.9 miinust. Edu teisele kohale jõudnud kõvast pust sakslanna Ingrid Klimke ja tema Horseware Hale Bob`i ees oli koolisõidu kohta muljetavaldav, sakslanna tulemuseks oli 36.4. Maailma kolmevõistlust valitsev ja nädal varem Kentucky`s võitnud Michael Jung lõpetas üllatavat madalal kohal, kui oli Samiga (La Biosthetique Sam) tulemusega 40 miinust täpselt alles üheksandal kohal.

Christopher Burton ja Graf Liberty: foto FEI/Jon Stroud

Krossiga mängiti poodium ümber. Liider Burton sai tõrke ja langes kolmandasse kümnesse. Jung seevastu tuli krossi puhtalt ning tõusis üheksandalt teisele kohale, liidriks tõusis krossil 3.2 miinust aja eest saanud Klimke. Pildile ilmus teisest kümnest Uus-Meremaa kolmevõistluse pikaajaline liider Andrew Nicholson, kes osales oma 17aastasel staaril Nereo. Nicholson tõusis krossi 2.4 miinusega kolmandaks. Enne takistussõitu tegi olukorra eriliselt intrigeerivaks asjaolu, et Jung jäi Klimkest maha 0.4 punktiga, sama suur oli vahe Jungi ja Nicholsoni vahel. Kõik jäi takistussõidu otsustada.

Ingrid Klimke ja Bob; foto FEI/Jon Stroud

Pinget jätkus lõpuni ja täie raha eest. Nicholson tuli nulliga ja pani konkurendid surve alla. Siis oli Jungi kord, kes paraku võttis maha kuuenda takistuse ja langes uusmeremaalasest tahapoolt. Kõik jäi Ingrid Klimke otsustada, kes paraku eksin suisa nelijal takistusel ja nii võttis Nicholson oma esimese, jah tõepoolest esimese, võidu Badmintonis. Michael Jung lõpetas teisena, kolmandaks tõusis ühega takistussõidu lõpetanud Nicholsoni kaasmaalane Tim Price hobusega Xavier Faer.

FEI Classics arvestuses võttis Michael Jung sisse liidrikoha, olles kogunud 39 punkti. Teisena jätkab Badmintonis mitte osalenud prantslane Maxime Livio 27 punktiga, kolmandana on Andrew Nicholson ja austraallane Hazel Shannon kogunud 15 punkti.

Kõik Badmintoni tulemused leiate aadressilt

  • https://www.badminton-horse.co.uk/