Valgerannas peeti startiderohke koolisõidu- ja takistussõiduvõistlus (VIDEO)

Pärnumaal Valgerannas peeti möödunud nädalavahetusel startiderohkeks kujunenud kooli- ja takistussõiduvõistlus, kus tõsisemad klassid võitsid vastavalt koolisõidus Maria Vanatoa ja takistussõidus Tiit Kivisild.

Koolisõidus võisteldi Valgerannas laupäeval, takistussõiduvõistlus pühapäeval, mõlemad võistlused kandsid nimetust Valgeranna Karikas. Koolisõidus olid kavas erinevad skeemid tasemetel ST, A ja L. Tõsiseimaks skeemiks oli LR2, kus parima tulemuse tegi Maria Vanatoa hobusega Caprice, saades tulemuseks 63.672. Sama paar oli parim ka skeemis LK2, seal skooriti 66.293. A1 skeemi võitis tulemusega 69.022 Grete Uusoja hobusega Ooper, ABC1 parim oli Annika Ojaste hobusega Gracia. ST2 skeemi võitis Jessica Mälder poniga Wonderful Surprise.

Hetk Valgeranna koolisõiduvõistluselt; foto Kristel Vaht

Takistussõidus oli kõrgeimaks parkuuriks 130cm , kus parimad selgusid ümberhüpetel, kus osales neli võistluspaari. Edukaim oli Tiit Kivisild, kes võitis hobusega Henrietta ja oli kolmas hobusega Exkiller. Teisele kohale platseerus Kati Raidma hobusega Cavalier, kui neljanda koha saavutas ümberhüpetel Kristi Luha hobussega Carlson.

Valgerannas peeti muuhulgas maha ka Eggersmanni Juuniorite karikasarja kolmas etapp, mille võitis Anette Leppik hobusega Samurai`s Miracle. Teise kohaga lõpetas Margareth Eikner hobusega Madžil, kolmas oli Berit Lehtsaar hobusega Solei Solei.

Toome siinkohal ära ka muude startiderohkete võistlusklasside parimad. Noorte hobuste 120cm sõidu võitis Annika Veerpalu hobusega Quetina, 110/120cm handycap`i Marlene Makarov hobusega Emora.  100cm parimad olid Pille-Riin Pertel ja Porthos, 80cm Kerli Heilu ja Pringel. Kõrgusel 80cm peeti ka 4aastaste hobuste sõit, mille võitis Birgit Adler hobusega Retro. Madalaim sõit peeti kõrgusel 70cm, kus oli teistest parim eelmisel päeval madalama koolisõidu võitnud Jessica Mölder poniga Wonderful Surprise.

Võistluse üks korraldajatest Riin Ingre Saare jäi ürituse kulgemisega rahule ja sõnas Hobumaailmale: “Võistlus oli pikk, samas hästi tore! Kiideti väga platsi ja järgmisel aastal plaanis teha takistussõitu vähemalt 2 päeva. Meil oli tore tiim-ametnikud kiired ja muhedad ning vabatahtlikud väsimatud ja tublid!”

Kokkuvõtva videklipi autoriks on vaid 11aastane Hedi Voor-Voort [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=VV4MIqw8FTo[/embedyt]

Valgeranna koolisõiduvõistluse tulemused leiate aadressilt

Takistussõidu tulemused