Valkenswaard United võidukas Global Champions League’i hooaja avaetapil

Global Champions League’i (GCL), mille formaat on sellest hooajast alates ka FEI poolt kinnitatud, hooaja avalöök leidis aset sel nädalavahetusel Mexico City’s, kus esimese etapi võidu võttis Valkenswaard United.

Global Champions League erineb veidi tavapärasest võistlusformaadist. GCL puhul võistlevad omavahel tiimid, mis koosnevad kuni viiest ratsanikust, kellest vähemalt üks on U25 sportlane. Võistkondi on sel hoooajal kokku 18 ning igal etapil peab tiimi esindama kaks ratsanikku. Lisaks sellele ei võistle sportlased tiimi esindades tavapärastes võistlusriietes, vaid kannavad tiimi värvide ja logodega võistlusjakke või polosid, mis teeb võistkondade eristamise pisut kergemaks. Samuti on sellest aastast muutunud ka formaat. Kui eelmisel hooajal toimus GCL võistlus ühel päeval kahevoorulise sõidu näol, siis nüüd on esimene voor ühel ja teine voor teisel päeval. Kahe vooru vahepeal on lubatud võistlejatel hobuseid ka vahetada.

Neljapäeval toimunud esimese vooru järgselt oli parimal positisioonil Valkenswaard United, keda esindasid Mexico City’s Bertram Allen ja Alberto Zorzi. Teist kohta hoidis St Tropez Pirates (Simon Delestre ja Jerome Guery) ning kolmas oli Hamburg Diamonds (Harrie Smolders ja Eric Lamaze).

Laupäeval aset leinud teine voor selgitas lõpliku paremusjärjestuse. Valkenswaard United, kes lõpetas esimese vooru puhaste paberitega, kogus teisest voorust kokku 8 karistuspunkti, mis oli aga piisav, et võita avaetapp. St Tropez Pirates hoidis kinni oma teisest kohast, lõpetades 9 karistuspunktiga. Kolmandaks tõusis aga Chantilly Pegasus (Nicola Philippaerts ja Martin Fuchs), kelle lõppskooriks jäi 12 karistuspunkti.

Võitjatiimi sportlased olid tulemusega väga rahul. „Eelmisest aastast mäletame, kui oluline on hooaega tugevalt alustada. Meie õnneks oli meil väga edukas esimene päev ning suutsime seda nii hoida,“ lausus Bertram Allen pressikonverentsil. Valkenswaard United oli mäletatavasti eelmise hooaja edukaim tiim, võttes üldarvestuse võidu ning arvuliselt etapivõite.

Võiduga juhib Valkenswaard United ka üldarvestust. Talle järgnevad St Tropez Pirates ja Chantilly Pegasus.

GCL hooaeg jätkub paralleelselt Longines Global Champions Tour’iga järgmisel nädalavahetusel Miami Beach’il.

GCL Mexico City tulemused (koos vidoetega) leiate siit: