Veskimetsa ponikarikate etapivõidud võtsid Randväli, Mölder ja Melts

Eile said Veskimetsa ratsaspordibaasis järjekordse tõelise maratonvõistluse raames alguse tänavune ERL-i ponikarikas ning Väikeponide Karikas, kui peti mõlema sarja avaetapid, kus võidukalt väjusid Carmen Melts, Jessica Mölder ning Emma-Elisa Randväli.

ERL-i Ponikarika raames on juba traditsiooniks kujunenult kaks arvestusklassi, kus eile sõideti madalamal kõrgusel 85cm ning kõrgemal 105cm. Kõrgemas arvestuses sõitis teises faasis kiireima aja välja Anett Pajur poniga Macho, kuid paraku tuli maha üks takistus ja leppida tuli neljanda kohaga. Kiireima puhta sõiduga võttis aga võidu Vändra klubi sportlane Carmen Melts poniga Vip, kellele järgnesid teisena Ruila Talli esindavad Kristel Saul ja Mon Aco ning kolmandana sama klubi liige Saskia Maripuu ja Mariana.

Ponikarika madalama arvestuse esikolmiku moodustasid Jessica Mölder poniga Wonderful Surprise, Eva Helga Kupits ja Aroomi ning Christine Grete Rüütsalu ja Ohara.

ERL Ponikarika väikese ringi parimad; foto Merike Udrik-Õispuu

Väikeponide Karikasarjas kõrgusel 75cm tegi kõikidele silmad ette veel vaid 11aastane Emma-Elisa Randväli Tondi ratsaspordiklubist, kes võistles poniga Mandel. Teisele positsioonile võitlesid end samuti Tondi klubi esindavad Lisell Paltser ja Manny ning kolmandale Simoni klubi paar Helerin Urboja ja Salla, kes võistlesid küll vaid sõidu arvestuses, kuna Salla on suur poni. Kolmanda koha punktid sarjas võttis aga viiendal kohal lõpetanud Mia-Marleen Lanno.

Välja mängiti ka Veskimetsa Talvekarikas harrastajatele, mis selgus kõrgusel 90cm. Karikaga läks koju Kadri-Liis Kõrm, kes võitis hobusega Perlas. Teine koht kuulus selles sõidus Helene Prooverile hobusega Up To Date ning kolmas Monika Sehverile hobusega Pokemon.

Veskimetsa harrastajate talvekarika auhinnasaajad; foto Merike Udrik-Õispuu

Veskimetsa esimese võistluspäeva 313 stardi hulgas anti ka mitmeid starte avatud arvestustes. Päeva lõpetas 115cm kõrgune parkuur, mille võitis Anni Kaljund hobusega Csenia, seda Catlin Vatseli ja Monypenny ning Maarja Martinsoni ja Banderas B ees. Avatud 105cm sõidu võitis Pärnumaa klubi sportlane Karolin Jaani hobusega Epopeja G, 90cm Anett Pajur poniga Macho ning 75cm Karmen Udeküll poniga Aroomi.

Täna jätkatakse Veskimetsas sõitdega kõrgustel 110cm, 120cm ja 135cm. Kõik tulemused leiate aadressilt