Veskimetsa ratsabaasis korraldatakse esmakordselt rakendispordivõistlus

Tänavusest hooajast on rakendivõistluste korraldajate seltskonda lisandunud mitu uut baasi, neist teisena, pärast Säreveret, korraldab eeloleval pühapäeval 14. mail võistluse Veskimetsa Ratsaspordibaas.

Tallinnas asuvas Veskimetsa Ratsaspordibaasis on pikki aastaid korraldatud nii takistus- kui koolisõiduvõistluseid, tänavusest aastast lisandub alade nimekirja Tallinna Ratsaspordiklubi rakendientusiastist juhi Ingrid Pruuali eestvedamisel uus ala.

Esimesel võistlusel on kavas kahevõistlused ja kombineeritud maratonid. Hooaja alustuseks pakutakse kutsaritele võimalust katsetada oma hobuseid erineva tasemega koolisõidutestides, kui kavas on nii FEI 1*, 2* kui 3* testid, millele järgneb kahevõistluse raames kombineeritud maraton. Veskimetsas peetakse maha ka kombineeritud maratonide sarja Combi Cup 2017 teine etapp, lisaks on kavas eraldiseisev kombineeritud maraton rahvuslikul tasemel Keskmine.

Veskimetsa võistluse nädalavahetus ei sisalda ainult võistlust vaid ka koolitusi. Laupäeval 13. mail viiakse läbi koolitus algajatele rakendispordihuvilistele, kellel on soovi korral pühapäeval osaleda just nimelt neile mõeldud täpsussõidus, kus koonuste laiuseks +35cm. Samal nädalavahetusel peetakse Veskimetsas ka koolisõidualane koolitus rakendispordi kohtunikele, mille viib läbi rahvusvaheliselt tunnustatud spetsialist Wolfgang Csar Austriast, kes nii mullu kui ka tänavu täitis Olustvere rahvusvahelisel võistlusel tehnilise delegaadi ülesandeid. Osalemas on lisaks meie kohtunikele nende kolleegid Lätist ja Leedust.

Võistlusjuhend on leitav Ratsanetist, ülesandmise tähtaeg on homme.