Veskimetsas viidi läbi FEI treenerite koolitus

20. – 24. märtsini toimus Veskimetsa ratsakeskuses FEI Level 1 treenerite koolitus, kus koolitaja Anna Gromzina jagas särasilmselt uusi teadmisi meie treeneritele.

Koolitus käsitles takistussõitu, koolisõitu ja kolmevõistlust. Viie päeva jooksul said 11 osalejat Eestist ning lähiriikidest ja 6 vabakuulajat teoreetilisi ja praktilisi teadmisi. Koolitus lõppes praktilise ja teoreetilise eksamiga.

Koolitaja Anna Gromzina on Venemaa takistussõitja, kes on läbi Tallinn International Horse Show tuttav ka Eesti publikule. Anna sõnul sujus seekordne koolitus hästi ja meie treenerite tase on tema sõnul ühtlaselt hea. „Panin tähele, et teie treenerid on küllalt hästi haritud, kuid puudu jääb ehk julgusest vastata küsimustele. Teil on väga tugevaid treenereid, aga ka neid, kes peaksid end kindlasti veel täiendama,“ lausus venelanna ja lisas, et kui kutsutakse, siis ta tuleks rõõmuga veelgi Eestisse koolitama. Särtsakat takistussõitjat näeb kindlasti ka sügisel Saku Suurhallis võistlemas.

Anna Gromzina Veskimetsas koolitamas. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Koolitusel osalenud Kaidi Lunter tuli koju rõõmsalt ja rahulolevalt, täis uut indu ja ideid. „Mulle väga meeldis ja koolitaja oli ise nii elav ning nautis silmnähtavalt oma tööd,“ ütles Kaidi. Kuigi põhiteadmised, mida koolitusel jagati, olid samad, siis olid vaatenurgad, millega neid käsitleti, uued. „Enda jaoks võtan kindlasti kasutusse nö session planning meetodi, kus enne treeningut tuleb kõik treeningus planeeritu detailselt kirja panna ja pärast teha analüüs koos ettepanekutega järgmiseks treeningtunniks. See meetod aitab mul paremini treeninguid planeerida ja aru saada, millele oleks vaja järgmistes tundides rõhku panna,“ lisas treener. Veel tõi Kaidi esile, et koolitusel osalenud testratsanikud olid väga vahvad ja püüdlikud, mis andsid koolitusele veel eraldi lisaväärtust. Testratsanikeks olid Veskimetsa treenerid ja õpilased, nagu teenekas Pille Elson, Kristiina Prohhorova, Roos-Marie Laak, Elizabeth Põder, Susanna-Liis Ole, Agnes Podgorelov, Kristiin Jaanimets jt.

Tundi viib läbi Kaidi Lunter. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Therje Prohorova, kes on Eesti Ratsaspordi Liidu koolituse mänedžer ja korraldaja, jäi ka koolitusega rahule. „Koolitusnädal oli tõesti väga töine ja pingeline, aga kõik sujus ja koolitatavad jäid rahule. Anna oli ise nii rõõmsameelne ja abivalmis, see tegi koolituse väga positiivseks,“ ütles Therje.

Koolitus päädis eksamiga, mille kõik osalejad ka edukalt sooritasid. Annale anti üle mälestuseks raamitud grupipilt koos kõikide tänusõnadega.

Foto: Merike Udrik-Õispuu