Ülar Raudsepp lõpetas Bendoriai rahvusvahelisel võistlusel kolmandana

Möödunud nädalavahetusel Leedus Bendoriais peetud rahvusvahelisel rakendispordivõistlusel tegi eestlaste parima tulemuse Ülar Raudsepp hobusega Friidom, lõpetades koondarvestuses kolmandal kohal.

Eesti rakendisportlased osalesid Bendoriais üheste hobuste ja üheste ponide CAI3* võistlusklassides. Urmas Saks ja Indekss tegid hea tulemuse koolisõidus, kui 57.23 karistuspunkti tegid kolmanda tulemuse, kolmas oli Saks muide ka maratonis, tõustes kahe ala järel teiseks pärast leedukast liidri Almutis Raila välja langemist maratonil, kus viimane oma ekipaaži ümber keeras. Kahjuks ei võimaldanud mitmed vead täpsussõidus Saksal head kohta säilitada. Alt poolt liikus aga pidevalt üles koolisõidus seitsmendana lõpetanud Ülar Raudsepp hobusega Friidom. Raudsepp lõpetas maratoni neljandana ja täpsussõidu viiendana ning võttis lõpuks kolmanda koha, mis annab mitmeid punkte maailma edetabelisse.

Edukad olid aga soomlased, kes hobuste üherakendites võtsid kaksikvõidu ning ühestes ponides suisa nelikvõidu. Hobuste parim oli veenva, enim kui 20 punktise eduga, Talvikki Järvinen hobusega Danser, teise koha saavutas koolisõidus alles kümnes olnud Ben Simonsen, kes muide viimati võistles Eestis mullusel Olustvere Sügiskarikal. Urmas Saksa ja Indekssi lõplikuks kohaks oli viies. Nii Raudsepp kui Saks täitsid muuhulgas tuleval aastal Hollandis Horstis toimuva MM-i normatiivi, sõites koolisõidu alla 65 karistuspunkti. Lõplikuks kvalifitseerumiseks MM-ile vajavad mehed tuleval aastal veel ühte analoogilist tulemust.

Ühestes ponides osales eestlastest Riina Rõa poniga Pin Rock`s Poppius ning lõpetas nelja soomlase järel viiendal kohal. Võitis Leena Vähä-Erkkilä poniga SW Summer`s Dream Prince.

Kõik Bendoriai tulemused leiate aadressilt