Zürichi MK-etapi parim Eduardo Alvarez Aznar

Möödunud pühapäeval toimus Šveitsis Zürichis järjekordne takistussõidu Lääne-Euroopa liiga MK-etapp, kust uue autoga lahkus hispaanlane Eduardo Alvarez Aznar, kelle neljajalgseks partneriks oli Rokfeller de Pleville Bois Mar. Üldarvestust juhib kõigutamatult prantslane Kevin Staut.

13 takistust kõrgusel 160 cm oli 38 võistluspaarile üles seadnud kohalik rajameister Guido Balsiger. Puhaste paberitega lõpetasid põhiparkuuri ja pääsesid ümberhüpetele edasi 9 võistluspaari, nende seas kaks kohalikku: Paul Estermann ja Werner Muff. Paljudele võistlejatele tekitas raskusi vasakule pööre 10. tõkkeks olevale kolmesele süsteemile, mille A-elemendiks oli kolmik. Roger Yves Bost, kes Leipzigis ümberhüpetel üle lilleseade hüppas, seekord kahjuks kukkus ja tulemust kirja ei saanud. Samuti polnud ka Leipzigi võitjate Gregory Watheleti ja Coree päev, kui Wathelet otsustas loobuda.

Ümberhüpete teise võistlejana sai Kolumbia esindaja Carlos Enrique Lopez Lizarazo Adamara’ga kirja kiired 38.43 sekundit. Marco Kutscher läks oma hobuse Clenur’iga pigem kindla peale, tegi puhta sõidu ja liidrit ei ohustanud. See-eest pani kõik mängu neljandana stardis olnud Eduardo Alvarez Aznar, kes võttis Rokfeller de Pleville Bois Mar’iga iga võimaliku riski, läbides seejuures ümberhüpped vigadeta ning saades ajaks 36.20 sekundit. Viimasena võistelnud Max Kühner sai Aznar’i ajale kõige lähemale, kui hoogne lähenemine viimasele takistusele ning muidu puhas sõit andis ajaks 38.03 sekundit, mis oli siiski pea 2 sekundit hispaanlasest aeglasem. Lõppjärjestus oli selgunud: esimene Eduardo Alvarez Aznar, teine Max Kühner ja kolmas Carlos Enrique Lopez Lizarazo. Puhtalt sõitis veel  lisaks esikolmikule ja Kutscher’ile ka William Whitaker. 4 karistuspunktiga lõpetasid Paul Estermann, Penelope Leprevost ja Werner Muff ning 13 karistuspunkti said Nicola Philippaerts ja H&M Harley vd Bisschop.

Üldarvestuse esikolmikus suuri muutusi ei tomunud: esimene jätkuvalt Kevin Staut, kes Zürichist punkte juurde ei saanud. Teise koha omanik Lorenzo de Luca sai seekordselt etapilt lisaks 7 punkti ning kolmandaks tõusis Ludger Beerbaum, kes edestab ühe punktiga Denis Lynch’i.

Enne finaali toimub veel 2 etappi ning neist esimene leiab aset juba sel nädalavahetusel Prantsusmaal Bordeaux’is.

Zürichi MK-etapi tulemused: